LA ROBA ESTESA

Durada: 20′ Autor: Associació Somatents de Reporterisme. Realització: Sofia Amadori. Imatge i ajudants de realització: Macià Florit, Gerardo Santos, Valentina Lazo Guió: David Vidal i Yeray S. Iborra
SESSIÓ ESPECIAL FORA DE CONCURS
CAT. El Petitet ha mamat des de nen la tradició de la rumba de la gitaneria del Raval: son pare era un dels palmers de Peret, amb qui l’unia una gran amistat. Ara projecta el llançament d’una orquestra simfònica de la Rumba que li permetrà dignificar aquest estil musical i recuperar la memòria de tota una forma d’entendre la vida que encara està en el codi social quotidià dels gitanos del carrer de la Cera. Alhora, el Petitet espera també recuperar l’espai que, com a músic prestigiós, ha anat perdent, en part a causa d’una malaltia greu que ha patit aquests darrers anys. El projecte parla de tornar a començar, de música, de gitanos i del Raval de tota la vida, que també està amenaçat de desaparició.
SPECIAL SESSION OUT OF COMPETITION
ENG. El Petitet has been playing the tradition rumba of the Gypsies from Raval since his childhood: his father was one of the musicians of Peret, with whom he united a great friendship. Now he projects the launch of a symphonic orchestra of the Rumba that will allow it to dignify this musical style and recover the memory of a whole way of understanding life that is still in the daily social code of the Gypsies of the street de la Cera. At the same time, Petitet also hopes to recover the space that, as a prestigious musician, has been losing, partly due to a serious illness that has suffered in recent years. The project talks about the beginning of music, gypsies and his child neighborhood, which is also threatened with disappearance.
SESIÓN ESPECIAL FUERA DE CONCURSO
ESP. El Petitet ha mamado desde niño la tradición de la rumba de la gitanería del Raval: su padre era uno de los palmeros de Peret, con quien le unía una gran amistad. Ahora proyecta el lanzamiento de una orquesta sinfónica de la Rumba que le permitirá dignificar este estilo musical y recuperar la memoria de toda una forma de entender la vida que todavía está en el código social cotidiano de los gitanos de la calle de la Cera. Asimismo, el Petitet espera también recuperar el espacio que, como músico prestigioso, ha ido perdiendo, en parte debido a una enfermedad grave que ha sufrido estos últimos años. El proyecto habla de volver a empezar, de música, de gitanos y del Raval de toda la vida, que también está amenazado tendente a desaparecer.