CAT. Salima Jirari és consultora especialitzada en diversitat de projectes audiovisuals i actualment col·labora amb diferents empreses assessorant projectes en desenvolupament. Ha format part de diversos programes impulsats per Netflix així com DAMA, Academia de Cine, CCCB, Dones Visuals, Festival de Cine de San Sebastián o Coofilm impartint sessions entorn els prejudicis inconscient en el procés creatiu i analitzant individualment els projectes. També ha impartit sessions amb perspectiva en diversitat i gènere en l’audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de Barcelona i a la Universitat de Girona així com l’assignatura ‘Perspectiva de gènere i interseccionalitat’ en el Màster de Creació Literària del Laboratori de Lletres.
Amb més de 10 anys d’experiència en el sector, ha liderat l’àrea de distribució de documentals de DocsBarcelona, ha estat executiva d’adquisicions de Selecta Visión i responsable de l’àrea de comunicació i promoció de la Barcelona Film Commission de l’Institut de Cultura de Barcelona.
Paral·lelament la seva vessant professional, advoca per la cultura i el cinema com a eina de pensament crític i canvi social. És membre de la junta de Dones Visuals, una associació que vetlla i lluita per la igualtat i diversitat en el sector audiovisual i col·labora des de l’activisme en diverses iniciatives com el Festival de Cultures Lesbianes de la Bonne.
ENG. Salima Jirari is a consultant specialized in diversity issues for audiovisual projects and currently collaborates with different companies the projects of which are in development. She has been part of certain programs promoted by organizations like DAMA, Academia de Cine, CCCB, Dones Visuals, San Sebastián Cine Festival as well as companies such as Netflix in which she has been giving special sessions on unconscious prejudices in the creative process. She has been part of various programs promoted by DAMA, Netflix, the Film Academy, CCCB, Dones Visuals or the San Sebastián Film Festival, giving sessions about unconscious prejudices in the creative process. She has also taught lessons on diversity and gender perspective in the audiovisual field in Academic forums: Universitat Pompeu Fabra; Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de Barcelona and Unioversitat de Girona; and also ‘Gender perspective and intersectionality’ in the Master of Literary Creation of the Letters Laboratory.
With more than 10 years of experience in the sector, she has led the documentary distribution area of DocsBarcelona, has been an acquisitions executive for Selecta Visión and head of the communication and promotion area of the Barcelona Film Commission of the ‘Instituto de Cultura de Barcelona.
Alongside her professional side, she advocates for culture and cinema as a tool for critical thinking and social change, and is a member of the board of Dones Visuals, an association that monitors and fights for equality and diversity in the audiovisual sector and collaborates through activism in various initiatives such as the Bonne Festival of Lesbian Cultures.
ESP. Salima Jirari es consultora especializada en diversidad de proyectos audiovisuales y actualmente colabora con distintas empresas del sector asesorando proyectos en desarrollo. Ha formado parte de diversos programas impulsados por DAMA, Netflix, Academia de Cine, CCCB, Dones Visuals o el Festival de Cine de San Sebastián impartiendo sesiones en torno a los prejuicios inconscientes en el proceso creativo y analizando individualmente los proyectos. También ha impartido sesiones con perspectiva en diversidad y género en el audiovisual en la Universidad Pompeu Fabra, Universidad Jaume I de Castellón, Universidad de Barcelona y en la Universidad de Girona así como la asignatura ‘Perspectiva de género e interseccionalidad’ en el Máster de Creación Literaria del Laboratorio de Letras.
Con más de 10 años de experiencia en el sector, ha liderado el área de distribución de documentales de DocsBarcelona, ha sido ejecutiva de adquisiciones de Selecta Visión y responsable del área de comunicación y promoción de la Barcelona Film Commission de ‘Instituto de Cultura de Barcelona.
Paralelamente su vertiente profesional, aboga por la cultura y el cine como herramienta de pensamiento crítico y cambio social. Es miembro de la junta de Dones Visuals, una asociación que vela y lucha por la igualdad y diversidad en el sector audiovisual y colabora desde el activismo en diversas iniciativas como el Festival de Culturas Lesbianas de la Bonne.